Wejdz na strone Kliknij
Kliknij na : eigenes Bild anbringen
Wybieramy zdjęcie z dysku.
Nastepnie zaznaczamy: Ich bestätige......
Wpisujemy adres strony: Link .....
I klikamy na : Auf die pinnwand
Stan no rozumie Cię, jak nigdy
Jest wielu ludzi którzy jedzą co chcą i im nic nie dolega, jak np Ty. Kiedyś organizmy ludzkie były bardzo silne, przykładowo otrzymał chłostę, otrzepał się i poszedł dalej. Dziś śmierć
Prawda jest też taka, że wielu ludzi mówi nieraz: zobacz on wszystko je i żyje.
No faktycznie żyje, tylko jak przyjrzysz sie tym ludziom, to człowiek którego znam ma 60 lat, a wygląda jak 120 i tak można wymieniać. Nie da sie jeść tej chemii w dzisiejszych czasach i mówić że jest ok (nie pisze do Ciebie) i tak można jeść, bo nawet juz dzieci maja choroby o których się nikomu nie śniło. Chemia nas zabija.
Na wszystkie pytania dotyczące wędkarstwa, odpowiadam tylko na forum.....
Chemia nas zabija.
Widzisz, nauczyłem się słuchać siebie i to bardzo mi pomaga. Promocje omijam szerokim łukiem, nie jem 'fast foodów', chipsów, frytek, łososia i pstrąga sklepowego... reklamy mam w ..... Ryby morskie, albo te, co sam złowię 5-6 razy w roku /ostatnio 5lat temu, bo już tyle czasu nie mam bryczki /
A, tak w ogóle, to życie szkodzi, że zacytuję "życie- choroba zakaźna przenoszona drogą płciową"
Stan szklo i piasek w soli niestety nie czysci kichy tylko kaleczy żyły a cholesterol zasklepia te rany, przez co zmniejsza sie ich srednica.Co powoduje nadcisnienie mizdzyce itp.Ale tak jak napisalem wyzej wystarczy zamienic sol stolowa na morska i problem znika.Sory a brak polskiej czcionki ale pisze z tel.
Zawsze należy pamiętać o pochodzeniu, bo to dzięki naszemu otoczeniu w dzieciństwie kształtuje się nasz charakter i dobre serce.
Michal, wybacz, ale skąd czerpiesz takie wiadomości
Duża część mojej rodziny była/jest związana ze służbą zdrowia, a z racji moich problemów, sam też 'co nie co' przeglądałem. Zacznijmy od tego, że nie jestem zdrowy Miałem/mam duże szczęście do Lekarzy. Niewielu 'zwolniłem' i wyłącznie ogólnych. Po prostu staram się nie dokładać problemów, zwłaszcza, że zdrówko ma się jedno i raczej nie będzie powtórki z życia.
Skąd ma się brać szkło w soli Piasek zgrzyta w zębach, a to przeżyłem tylko wtedy, gdy była zupa z warzyw z ogródka teściowej. Piasek, a zwłaszcza szkło, jest nierozpuszczalne w sokach trawiennych, więc, żeby trafiło do krwi, to jelita musiałyby być z firanek, więc najpierw krwotok wewnętrzny. Cholesterol odkłada się zawsze, tylko chodzi o skalę. Sól podnosi ciśnienie krwi /sprawdziłem na sobie /, a w nadmiarze zaburza równowagę pH organizmu. Jeżeli wystąpiło zwapnienie naczyń krwionośnych, to może spowodować to ich pękanie.
Reklama dźwignią handlu, a jakość produkty zależy od producenta, a nie nazwy.
Nie wezmę łososia hodowlanego nawet z oceanu, bo ważne co żre, a nie gdzie jest klatka. Tak, jak kura z wolnego wybiegu żre to samo, co kura w klatce.
Mam już parę lat i wierzcie mi.... geny
Oczy zrobili mi 4 i 1/2 roku temu, a znowu mam problemy. Zupełnie, jak u Ojca. Wtórna zaćma . Postępuje bardzo szybko. Obecnie z tygodnia na tydzień coraz gorzej. Nie czytam od połowy lipca, a pracownia stanęła na początku września. Mają pomóc na przełomie listopada i grudnia. Dwa miechy leserki , a potem zobaczy się... mam nadzieję
PS. napisanie tego kawałka z poprawkami zajęło mi prawie godzinę
Stan jakis czas temu zainteresowalem sie sportami siłowymi i sylwetkowymi z którymi ściśle powiazana jest dieta,jako osoba która lubi wiedzieć co robi przeczytałem pare książek odnośnie żywienia człowieka.Z których się dowiedziałem że nie sól powoduje nadciśnienie tylko związek soli kuchennej i cholesterolu i proteiny które transportują cholesterol.Sól sama w sobie jest bardzo potrzebnym związkiem który odpowiada za utrzymanie odpowiedniej gospodarki wodnej organizmu,reguluje prace serca,pomaga w zwalczaniu alergii itp.A cholesterol jest regeneratorem ,dla tego np.na oddzialach poparzeniowych dużą częścią diety są jajka.Jeśli nie wierzysz mi że w soli kuchennej jest szkło i piasek to spytaj o to dietetyka,zresztą bez problemu znajdziesz na ten temat informacje w internetach.Ostatnio chyba lidl wycofal partie soli ze sklepów bo okazało sie że przegieli lekko z ilością szkła,jak znajde link do artykulu to wstawię.
Edytowane przez michal184 dnia 23-09-2018 19:58
Zawsze należy pamiętać o pochodzeniu, bo to dzięki naszemu otoczeniu w dzieciństwie kształtuje się nasz charakter i dobre serce.
No dobra Jeszcze raz.
Szkło jest nierozpuszczalne w sokach trawiennych /wodę królewską trzyma się w naczyniach szklanych... 1/3 stężone kwasy azotowy i solny/. Szkło najpierw potnie jelita, nim dostanie się do krwi.
Następna sprawa. Przy oparzeniach stosuje się zewnętrznie na miejsce poparzone białko z jajka, więc bardzo dziwnie brzmi, że cholesterol leczy oparzenia, nawet/zwłaszcza w diecie.
Ja nie pisałem o nadciśnieniu, tylko w wzroście ciśnienia w układzie krwionośnym
reguluje prace serca
podobnie, jak kawa, czy mocna herbata, ale one nie zmieniają tak pH organizmu.
Cała ta wymiana zdań zaistniała w internecie i jest przykładem, dlaczego ja nie szukam wiedzy w necie, tylko informacji, którą weryfikuję w literaturze. Kilka lat temu zapisałem się do biblioteki. Mogłem początkowo wypożyczyć 5szt. na miesiąc. Obecnie /w uznaniu zasług / 15 na miesiąc. Rocznie spożywam >100szt.
Wycofali ze sprzedaży, czyli wszystko sprowadza się do rzetelności producenta i sprzedawcy
Stan slyszaleś kiedyś o czymś takim jak lizawki dla zwierzątTo nic innego jak wszelkiej maści solanki.Szkodliwość soli jest takim samym mitem jak dietetyczność jogurtów z 0% tluszczu czy też że można jeść kilka jajek w tygodniu,czy też że wystepuje zły i dobry cholesterol(chodzi o ilość czastek cholesterolu transportowanego na jednej czastce proteiny,czasem jedna czastka bialka transportuje 4 czastki cholesterolu a powinna tylko jedną).Szklo wcale nie musi być trawione bo dostanie sie do krwioobiegu przez mikrorany w ukladzie pokarmowym,które zreszta zostaną zasklepione przez cholesterol i proteiny ktore ten cholesterol transportują,cholesterol to środek regenerujacy i budulec mózgu.Kawa nie reguluje tylko stymuluje prace serca i powoduje wyrzut insuliny.Zbilansowana dieta oparta o nieprzetworzone produkty jest podstawa zdrowia.
Edytowane przez michal184 dnia 24-09-2018 01:03
Zawsze należy pamiętać o pochodzeniu, bo to dzięki naszemu otoczeniu w dzieciństwie kształtuje się nasz charakter i dobre serce.
Nie twierdziłem, że sól jest szkodliwa, a przyczepiłem się do szkła w soli, bo nie jest to normą, tylko szczególnym przypadkiem. Tego typu dodatki są eliminowane w układzie trawiennym i wydalane. Nie w każdej paczce jest szkło, a jeszcze rzadziej uszkadza naczynia krwionośne. Włączyłem się do tematu, bo chciałem uwypuklić, że wszystko związane ze zdrowiem jest indywidualne, a wszelkie skrajności i daleko posunięte uogólnienia bardzo szkodliwe.
Życzę Dużo Zdrowie